16 Kasım 2011 Çarşamba

Proje Yönetiminde Entegrasyon


Tekrar Merhaba,
Proje yönetimi ile ilgili beğendiğim bir yazıyı paylaşmak istiyorum.



Proje yöneticisi ne iş yapar diye bir soru sorulsa cevap entegrasyon yönetimi olur. Bu süreç aslında baklırsa tüm diğer süreçlerin ortasında durarak onların bağlanmasını sağlar. Proje entegrasyon yönetiminde kaynakların kullanımı hakkında seçim yapmak, projedeki zorlayıcı amaçlara ulaşmak için tüm noktalarda (kapsam, maliyet, kaynak, memnuniyet vs.) dengeyi kurmak  ve en önemlisi tüm süreçler arasında bağlantıyı kurmak gibi kritik bir görevi vardır.
Proje yöneticisi proje esnasında sürekli olarak entegrasyon yapmaktan sorumludur. Bu nedenler projenin başlangıç, planlama, yürütme, kontrol ve izleme son olarak ta kapanış fazlarında yani tüm süreç gruplarında yerine getirilmesi gereken süreçlerden oluşur. Peki bu süreçler nelerdir sorusuna aşağıdaki tablo ile anlatmak lazım.
Başlangıç SüreçleriPlanlama SüreçleriYürütme Süreçleriİzleme ve Kontrol SüreçleriKapanış Süreçleri
Proje Duyurusunun Hazırlanması (Develop Project Charter)Proje Yönetim Planının Geliştirilmesi (Develop Project Managment Plan)Proje Çalışmalarını İzleme ve Kontrol (Monitor and Control Project Work)Entegre Değişiklik Kontrolü (Perform Integrated Change Control)Proje Kapanışı (Close Project)
Proje İdaresini Yönlendirme ve Yönetme (Direct and Manage Project Execution)
Başlangıç sürecinde “Proje Duyurusunu Hazırlayarak” iletişim konusunda proje yöneticisine yardımcı olacaktır.
Planlama sürecinde gerçekleşen süreçler ile Kapsam, Zaman, Kalite, İnsan Kaynağı,İletişim, Risk ve Satınalma fayda sağlayacaktır.
Yürütme sürecinde gerçekleşen süreçler ile Kalite, İnsan Kaynağı, İletişim ve Satınalma konularında fayda sağlayacaktır.
Kontrol ve İzleme Süreçlerinde ise Kapsam, Zaman, Maliyet, Kalite, Risk ve Satınalma konusularını ilgilendiri.
Kapanış Sürecinde ise sadece Satınalma konusunu ilgilendirir.

http://www.mehmettargun.com/proje-yonetiminde-entegrasyon-yonetimi/#more-1325

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder